Avgående Kimwaga Lundin mötte kungen

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen avgick Joyce Kimwaga Lundin från Arbetsförmedlingens styrelse efter att SVT Sörmland avslöjat hennes dubbelspel. På onsdagen var hon utvald att möta Kungen i Katrineholm.

Efter att Östnytt avslöjat att Joyce Kimwaga Lundin suttit på dubbla stolar valde hon att avgå från Arbetsförmedlingens styrelse. Hon har suttit i styrelsen sedan 2010 och samtidigt fått en halv miljon kronor av samma myndighet till sin organisation Neem.

Hennes uppdrag att på onsdagen hälsa kungen välkommen till Katrineholm ifrågasattes därför av vissa.

– Det här är inte helt lätt att svara på. Det har ju varit inplanerat sedan länge, men efter det som har kommit upp är det kanske inte helt lämpligt, säger oppositionsrådet Ewa Callhammar (FP).

”Kulturell avvikelse”

Kommunalrådet i Katrineholm, Lars Härnström (M), tror att Joyce Kimwaga Lundin inte riktigt förstod vad hon gjorde när hon satt i styrelsen samtidigt som organisationen Neem fick bidrag.

– Jag tror att det här mer är att betrakta som en kulturell avvikelse utifrån att man inte känner till kanske att det inte är rätt att sitta på två stolar samtidigt, säger Lars Härnström (M).

Ingen intervju

Östnytt fick inte träffa Kimwaga Lundin på onsdagen, trots att hon gett ett löfte om intervju.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Arbetsförmedlingen

Mer i ämnet