Ny bana för discgolf byggs i Katrineholm: ”En växande sport”

Publicerad

Katrineholms kommun har fattat beslut om att bygga ut discgolfbanan vid Sportcentrum. Den förra 9-hålsbanan läggs om och 18 nya hål ska stå klara lagom till säsongsstarten i vår.

Discgolf är en sport på frammarsch och det finns i dag ungefär 200 banor runt om i Sverige. Under pandemin så har intresset knappast minskat tack vare fördelarna med att kunna spela utomhus och med avstånd.

I Katrineholm har en 9-hålsbana funnits i ungefär 10 år och sedan 2014 finns en lokal förening. Det har en längre tid funnits önskemål om att flytta och bygga ut banan till 18 hål och nu blir det verklighet.

Den nya banan kommer fortfarande att ligga i anslutning till Sportcentrum och Duveholmshallen men flyttas bort något från bebyggelse. Arbetet med den börjar direkt och invigningen ska kunna hållas under våren, enligt Karin Wadman på teknikförvaltningen i Katrineholm.

I videon ovan kan du se mer om det kommande banbygget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.