Olyckan inträffade utanför Strängnäs vid avtagsvägen mot Stallarholmen. Foto: SVT

Barn och gravid kvinna inblandade i allvarlig bilolycka

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar med bland annat barn och en gravid kvinna kolliderade utanför Strängnäs på måndagen. Enligt polisen ska två personer ha förts med ambulans till sjukhus.

Strax efter klockan 11 på måndagen fick SOS ett larm om en trafikolycka med två fordon inblandade på länsväg 900 vid avfarten mot Stallarholmen.

– Det handlar om två personbilar och det kan ha handlat om en frontalkrock, men inget jag kan bekräfta i nuläget, säger räddningsledaren vid räddningstjänsten i Eskilstuna.

Enligt polisen fördes två personer, en man och en kvinna, till sjukhus. De övriga fem inblandade ska ha klarat sig utan skador.

Vägen öppen igen

Initialt rådde det totalstopp på vägen. Men sedan klockan 12.18 är den åter igen öppen för trafik. Polisen är på plats för att utreda eventuellt brott.

– Jag tror att det är stopplikt eller väjningsplikt i korsningen där olyckan inträffade och vi ska ta reda på om det förekommit något brott, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.