Båttjuv försökte simma från polisen – med båten i släptåg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern försökte simma från polisen, och med sig hade en misstänkt stulen båt. Efter drygt en timme i vattnet kunde mannen gripas.

Strax efter klockan tio på fredagsförmiddagen ringde en person till polisen med anledning av ett en okänd man i 20-årsåldern betedde sig konstigt vid en båtplats i Torshällaån i Eskilstuna.

– Han hade kommit fram och bett om bensin till sin båt. Det i sig är inte så konstigt, men det var kanske något i hans sätt som var lite konstigt. Sen har det varit en hel del båtstölder i det här området, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn. 

Simmade med båten i släptåg

– När han blev ifrågasatt tog han till flykten, och då blev det mer misstänkt så klart. Han hoppade i plurret och drog båten i en tamp. 

Efter drygt 20 minuter anlände polisen till platsen, och den misstänkte mannen var kvar i vattnet. 

– När vi kom dit ville han inte kommunicera eller svara oss. 

Polisen var där i ungefär en timme innan mannen kunde gripas.

Hoppade runt på båtar

– Det var en liten katt och råtta-lek. Han hoppade upp och ner i vattnet och klättrade runt på båtar där. Vi var inte i vattnet utan höll oss på land. Till slut kom han upp och försökte springa, men då kunde vi gripa personen.  

Båten säkrades och förtöjdes vid en brygga. Mannen är misstänkt för stöld av båt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.