En modell av coronaviruset. Foto: Centers for disease control and prevention, EPA / TT

Bekräftat fall av coronavirus i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Ett fall av nya coronaviruset har under måndagseftermiddagen bekräftats hos en person i Sörmland, det uppger Region Sörmland.

Region Sörmland har kallat till en presskonferens under måndagskvällen och uppger att man inte kommer att gå ut med några uppgifter om fallet innan presskonferensen, som kommer att hållas på Mälarsjukhuset klockan 18.30.

De som kommer att medverka på presskonferensen är Helena Hervius Askling, smittskyddsläkare, Göran Stenlund, verksamhetschef för infektionskliniken och Marie Bennermo, chef för patientsäkerhetsenheten.

”Sörmland är väl rustat”

SVT Sörmland har tidigare berättat att Region Sörmland i slutet av januari startade en coronakrisgrupp bestående av sex personer med olika kompetenser. Åsa Hessel, säkerhetsskyddschef vid regionens krisberedskapsenhet, sa då att man är väl förberedda i Sörmland.

– Sörmland är väl rustat för att ta emot patienter med misstänkt corona. Vi har en krisberedskapsplan som också är kopplad till en pandemiplan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer