Den sörmlänska polisen gjorde tjänstesamtal utanför arbetstid efter att ha druckit sig berusad på alkohol, enligt polisens internutredning. Foto: Johan Nilsson/ TT

Polis i Sörmland ringde upp brottsoffer på fyllan

Publicerad

En polis i Sörmland som arbetade med en utredning ringde upp en målsägare efter att först ha druckit sig berusad. Polismyndigheten har gjort en internutredning och föreslår nu att polisen får en varning.

I utredningen framkommer att den aktuella polisen mådde dåligt en tid innan den inträffade händelsen. Inte minst på grund av stress kopplad till arbetet.

Övertrampet skedde efter att polisen hade druckit vin utanför arbetstid och därefter kollat sin jobbmejl för att se om målsägaren blivit informerad i ett specifikt ärende. När polisen förstod att så inte var fallet ringde hon upp målsägaren och gav informationen. Därefter ringde hon till målsägarbiträdet i samma ärende.

Enligt polisens internutredning ska polisen ha varit märkbart berusad och svamlat men inte sagt något olämpligt.

Polisregion Öst föreslår att kvinnan får en varning och har anmält ärendet till personalansvarsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.