Foto: TT/Erik Nylander

Bilist bötfälld efter vinglig färd – tittade på film

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern stoppades av polisen under måndagseftermiddagen efter en mycket vinglig färd på riksväg 52 mellan Vingåker och Läppe.

Det var vid 16-tiden som en annan trafikant ringde polisen och berättade att bilen flera gånger hade varit över i mötande körfält och även kört halvvägs ner i diket och upp igen.

– Dels har han vinglat och dels har han gjort någon slags omkörning som bedömts som väldigt farlig, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Mellan Vingåker och Katrineholm hann en polispatrull upp bilen och tvingade föraren att stanna. Det visade sig att mannen hade tittat på film i sin mobiltelefon samtidigt som han körde.

Fick åka vidare

Efter att lagen skärpes förra året blev det förbjudet att hålla mobiltelefonen i handen under körning. SVT Sörmland har tidigare kunnat visa att det är mycket vanligt att bilförare filmar medan de kör, filmer som lagts ut på Snapchat.

Mannen fick en ordningsbot på 1500 kronor och tilläts sedan köra vidare.

Erik Terneborn tror att det bara är en bråkdel av fall som kommer till polisens kännedom, eftersom förarna måste tas på bar gärning.

– Det blir väl tyvärr allt vanligare men det är bra att människor uppmärksammar det, säger Erik Terneborn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.