Bilist försökte köra ifrån polisen – hamnade i diket

Uppdaterad
Publicerad

När polisen i Eskilstuna skulle stanna ett fordon för kontroll körde bilisten iväg samtidigt som polisen följde efter. Det slutade med att bilisten, som visade sig vara under 18 år, körde ner i diket och misstänks nu för bland annat olovlig körning och drograttfylleri.

I bilen ska det enligt polisen ha färdats två män som var misstänkta för en misshandel tidigare samma kväll. En man i 18-årsåldern ska ha blivit misshandlad på en parkering utanför en matvarubutik i vid Tuna park.

Polisen följde efter

Polisen försökte stanna bilen för kontroll vid 18.15 i de södra delarna av Eskilstuna, men bilen körde från platsen. Polisen tog upp jakten och försökte stoppa bilen ytterligare en gång på länsväg 230 i höjd med Mörbyholm.  

– I samband med det åkte bilen ner i diket. Det var fem personer i bilen och vi ringde dit ambulans men ingen behövde åka med till sjukhus.  

Samtliga under 18 år 

Föraren är i nuläget misstänkt för olovlig körning, drograttfylleri och för att ej ha stannat på polismans tecken. Det finns ingen misstanke mot de övriga i bilen i nuläget.  

– Det visade sig att alla i bilen var under 18 år. Vi körde in alla till stationen och kontaktade vårdnadshavare som får hämta dem där. Sen kan det komma att bli förhör.

Bekant med en gärningsman

Den misshandlade mannen, som är i 18-årsåldern, ska enligt polisen vara bekant med en av de misstänkta gärningsmännen. Han ska ha behövt läkarvård efter misshandeln, men behövde inte färdas i ambulans. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer