Moped krockade med bil – ung kvinna allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen inträffade en trafikolycka efter att en moped kört på en bilist utanför Eskilstuna. Mopedföraren skadades allvarligt efter olyckan och fick föras till sjukhus med ambulans.

– Det var en allvarlig olycka, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Det var i Hammarbykorset mellan Eskilstuna och Sundbyholm som olyckan inträffade. Vid 17-tiden kom larmet och polis, räddningstjänst och ambulans tillkallades till platsen.

– Bilföraren körde ut på Mälarvägen i en korsning där han hade stopplikt, utan att ha sett mopedisten. Kvinnan som körde mopeden ska då ha kört in i sidan på skåpbilen, säger Björn Öberg.

Fordonen beslagtagna

Mopedföraren var en ung kvinna som ådrog sig allvarliga skador efter trafikolyckan. Hon fick föras till sjukhus med ambulans och fick vård på intensivavdelningen.

– Vi har tagit båda fordonen i beslag och vi vill undersöka om det kan ha varit något fel på något av fordonen, säger Björn Öberg.

Enligt polisen är föraren som körde bilen misstänkt för vållande till kroppskada och vårdslöshet i trafik.

– Utredningen får visa om något brott är begånget, men i nuläget är alltså mannen misstänkt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.