Mannen flydde från polisen i mycket höga hastigheter och han har nu dömts till fängelse. Foto: TT/arkiv

Man döms till fängelse efter vansinnesfärd

Publicerad

En 35-årig man försökte köra ifrån polisen i centrala Eskilstuna i oktober förra året. Under den följande biljakten körde mannen så vårdslöst att han äventyrade andra människors liv enligt en dom i Eskilstuna tingsrätt.

Enligt vittnesuppgifter från polisen påbörjades biljakten vid Kungsgatan när mannen uppfattat att han var förföljd. Han ska då ha ökat hastigheten betydligt och trängt undan andra bilar samt kört upp på cykel- och gångvägar.

Fick kasta sig åt sidan

Cyklister och fotgängare ska enligt domen ha behövt kasta sig undan för att inte bli överkörda. Biljakten fortsatte ut på E20 mot Härad och polisen uppger att de var tvungna att köra över 200 km/t för att kunna följa efter mannen. Ett vägarbete stoppade heller inte mannen då han körde i den avstängda filen där personal arbetade. Biljakten slutade i Härad där mannen körde ner i diket.

Döms för flertalet brott

Mannen döms nu av Eskilstuna tingsrätt för grov vårdslöshet i trafik och en rad andra brott till fängelse i fem månader.

Mannen döms även för rattfylleri, ringa narkotikabrott, narkotikabrott, olovlig körning, grov olovlig körning, försök till stöld och brott mot knivlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.