Maria Ringström på Destination Eskilstuna berättar om utmaningarna som arrangörer står inför när de väljer att göra evenemang digitala. Foto: SVT

”Evenemang blir inte billigare att arrangera för att de blir digitala”

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen meddelade Folk och Kultur att evenemanget blir gratis för besökare, eftersom det är svårare att få människor att betala för ett digitalt evenemang. Och det är bara en av de stora utmaningarna med digitaliseringen, berättar Maria Ringström från Destination Eskilstuna.

Digitala evenemang är en trend som vi kommer se mer av, det tror Destination Eskilstuna som arbetar med marknadsföring och turistnäring. Men även digitala arrangemang kostar pengar att anordna, vilket innebär att intäkter måste komma från någon annanstans.

När de fysiska besöken uteblir uppstår dessutom problem i andra delar av besöksnäringen. När exempelvis hotellbokningarna minskar, som under coronapandemin, minskar också underlaget för intäkter kopplat till det aktuella evenemanget.

Coronaviruset i Sörmland

– Hotellrummen brukar vi kalla för den ekonomiska motorn på en destination, säger Maria Ringström på Destination Eskilstuna.

I videon ovan berättar Maria Ringström mer om hur digitala evenemang ska utvecklas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet