Foto: TT

Blocket-affären gick snett – säljaren rånades på mobiler och klocka

Uppdaterad
Publicerad

En man i Eskilstuna försökte sälja två begagnade mobiltelefoner via Blocket. Men köparna visade sig inte alls ha avsikt att betala för varorna, utan tvingade in säljaren i en bil och misshandlade honom.

Händelsen ägde rum i Årby centrum i Eskilstuna vid 17-tiden på söndagskvällen. Mannen hade stämt träff med två män och en kvinna som sade sig vilja köpa de två mobiltelefoner han annonserat om.

– Men när han träffade dem förstod han snart att de inte var seriösa. De krånglade med betalningen och till slut blev han intvingad i deras bil och misshandlad, säger Lennart Vestergren vid polisen i Eskilstuna.

Eskilstuna

Lösa tänder

”Köparna” höll fast mannen och försökte också få honom att ta ut pengar till dem med sitt kontokort. Säljaren lyckades ta sig loss och ta sig ur bilen, men blev av med mobiltelefonerna och sin klocka. Han blödde i munnen och hade fått flera lösa tänder efter misshandeln, samt ont i benet efter en spark.

– Han tog registreringsnumret på bilen, en silverfärgad mindre bil, men det visade sig vara en stulen skylt, säger Lennart Vestergren som gärna tar emot tips om någon sett något som kan tänkas ha med händelsen att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet