Bostad nära Eskilstuna undersöks efter misstänkta mordet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen genomför under fredagen en teknisk undersökning av en bostad utanför Eskilstuna som kopplas till det misstänkta mordet vid Hedlandet. Enligt åklagare Anna Asklöf har kvinnan som misstänks för människorov hyrt bostaden.

I måndags hittades en kropp i en utbrunnen bil vid Hedlandet utanför Eskilstuna. Polisen misstänker att personen i bilen har blivit mördad, men har ännu inte kunnat identifiera kroppen. Man misstänker dock att det finns en koppling till ett misstänkt människorov där en 50-årig man från Hallstahammar är försvunnen och en kvinnlig bekant till mannen sitter häktad, misstänkt för brottet.

Förnekar

– Hon förnekar brott, säger Anna Asklöf, åklagare i fallet.

Mordet i Hedlandet

Under fredagen genomförs en teknisk undersökning av en bostad inte långt ifrån platsen där bilen med kroppen i hittades.

– Det är en bostad utanför Eskilstuna som kvinnan hyrt, säger Asklöf.

Undersökt annan fastighet

Polisen har även genomfört en undersökning av en fastighet i Västmanland, som misstänks ha koppling till fallet.

Kvinnan har ännu inte förhörts angående kvarlevorna som hittades i den utbrunna bilen, men kommer att bli det i mellandagarna när hon antingen ska släppas eller bli omhäktad, enligt Asklöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Hedlandet

Mer i ämnet