Polisen har i samband med händelsen upprättat tre anmälningar för grov misshandel och ytterligare en för grov skadegörelse. Foto: Fanny Renman/SVT

Storbråk på rastplats vid E4 – 90-tal personer inblandade: ”Det var fullt pådrag”

Uppdaterad
Publicerad

Ett 90-tal personer var inblandade i det stora slagsmålet som bröt ut vid en rastplats i höjd med Nyköping under lördagsförmiddagen. Ögonvittnen beskriver händelsen som tumultartad – bland annat ska det ha förekommit stenkastning.

– Det var bra många ungdomar och slagsmål, säger ett ögonvittne till SVT Nyheter.

Enligt polisen var det ett 60-tal personer som attackerade omkring 30 andra personer vid rastplatsen som ligger längs med E4. Bland annat ska det ha förekommit stenkastning och flera rutor på en buss ska ha krossats.

– Det är två grupperingar som har hamnat i den här händelsen, mer än så kan jag inte säga, säger Monica Bergström, presstalesperson, polisregion Öst.

Enligt ögonvittnen på platsen rör det sig om fotbollssupportrar från två olika lag.

Oklart skadeläge

Två personer har förts till sjukhus med oklara skador. Polisen har i samband med händelsen upprättat tre anmälningar för grov misshandel och ytterligare en för grov skadegörelse.

– Vi skriver också en anmälan om våldsamt upplopp och det har att göra med att en folksamling har gått i förenat våld mot personer och egendom, säger Monica Bergström.

”Det var fullt pådrag”

Ingen person har gripits i samband med bråket, som beskrivs som tumultartad av ögonvittnen.

– Jag satt och åt när en kollega kom till mig och sa att det var slagsmål på parkeringen. Då gick jag ut och såg att det var bra många ungdomar och slagsmål. Sedan kom polis och ambulans, det var fullt pådrag, säger en person som var på plats till SVT Nyheter.

Vad var det de bråkade om?

– Ingen aning.

Har hänt förut

Enligt ögonvittnet körde bussen i väg efter en kort stund. Händelsen ska ha pågått i ungefär en kvart.

– Den hade sönderslagna rutor. Och sedan for polisen runt i skogen. Det var tumultartat.

Har något liknande här hänt tidigare?

– Ja, men inte fullt så kraftigt. Visst har det varit meningsskiljaktigheter men inte i den här omfattningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.