Brand i flera villor i länet efter åsknedslag

Uppdaterad
Publicerad

Tre villor i Sörmland började brinna efter att åskan slagit ner under natten.

– Det finns risk för fler liknande bränder om det fortsätter att åska, säger Johan Gagnert, inre befäl vid räddningsjänsten.

Strax före klockan halv ett ryckte räddningstjänsten ut till en villa i Katrineholm som blivit träffad av blixten. Enligt räddningstjänsten började det brinna på vinden men efter drygt 45 minuter kunde branden släckas.

”Jagar glödbränder”

Räddningstjänsten fick bryta upp golv och väggar för att leta efter glödbränder i fastigheten. Vid halv sex-tiden kunde man lämna platsen.

Nästa larm kom strax efter klockan tre. Denna gång fick räddningstjänsten rycka ut till en gård utanför Strängnäs. Blixten hade orsakat glödbrand i delar av huset.

– Vi är fortfarande kvar på platsen och frilägger väggar och taket och jagar glödbränder, sägerJohan Gagnert.

Grannarna slog larm

Strax innan klockan sex började det brinna i en villa i Eskilstuna. Enligt räddningstjänsten var det grannarna som slog larm.

– De såg att det började glöda i taket och det blev som tur inga omfattande skador. Det gick fort att släcka och vi är klara på platsen, säger han.

 Ingen person ska ha blivit skadad i samband med bränderna enligt räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.