Räddningstjänsten larmades till en lägenhetsbrand i Malmköping vid 01-tiden natten mot onsdag. Foto: Pontus Stenberg

Brand i flerfamiljshus i Malmköping

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhet totalförstördes och ytterligare tre rökskadades när det brann i ett flerfamiljshus i Malmköping natten mot onsdagen. En man i 65-årsåldern räddades ur byggnaden och fick hjälp på plats av ambulans.

Larmet om branden kom in till räddningstjänsten strax före klockan 01 på natten. Enligt insatsledare Johan Gagnert var branden fullt utvecklad när de kom till platsen.

– Det var lite oklara uppgifter och vi misstänkte i ett förstaskede att det kunde finnas människor kvar i huset när vi kom dit, men det visade sig att det inte gjorde det, berättar Johan Gagnert.

Rökskador i lägenheter

Efter någon timme hade brandmännen fått lägenhetsbranden under kontroll. Räddningstjänsten var sedan på plats ytterligare några timmar för eftersläckning. De boende i huset fick evakueras under branden och flera lägenheter rökskadades.

– Totalt är det fyra lägenheter som inte är brukbara, säger insatsledare Johan Gagnert.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och en brottsplatsundersökning kommer att genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.