Polis och räddningstjänst larmades om en brand i terrängen vid Hjortensbergsbadet i Nyköping. Foto: Pontus Stenberg

Brand vid badplats misstänks vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten ryckte under måndagskvällen ut och släckte en brand i terrängen vid Hjortensbergsbadet i Nyköping. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

Elden släcktes av räddningstjänst och platsen, som var cirka nio kvadratmeter, spärrades därefter av.

– Vi har fått in samtal från allmänheten som undrat varför det varit avspärrat under natten. Det beror på att vi inte hade någon ledig resurs som kunde åka dit förrän på morgonen, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i region öst.

Efter att en patrull undersökt platsen misstänker polisen att branden kan vara anlagd.

– Det skulle kunna vara en grill som är kvarglömd, men eftersom det fanns en spridningsrisk har vi upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, säger Åsa Willsund.

SMHI har fortsatt utfärdat en varning om att risken för bränder i skog och mark är stor eller lokalt mycket stor i Sörmland på grund av det torra sommarvädret.

Sörmlandskustens räddningstjänst har tidigare meddelat att det råder eldningsförbud tills vidare från och med måndagen den 17 juni. Detta gäller kommunerna Nyköping, Oxelösund, Gnesta och Trosa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.