Brandattack mot socialkontoret i Fröslunda

Uppdaterad
Publicerad

Oroligheterna i Fröslunda i Eskilstuna fortsatte under natten mot lördagen. Bland annat attackerades socialkontoret i området.

Det var vid halv tre-tiden som polisen fick flera samtal från Fröslunda centrum om att ett större gäng ungdomar kastade sten och hade slängt in en brinnande fackla genom en ruta på socialkontoret.

En omhändertogs

När polisen kom fram sprang ett tiotal ungdomar från platsen, men en kunde omhändertas för störande av allmän ordning.

Stenkastning i Fröslunda

– En man född 96 omhändertogs för störande av den allmänna ordningen. Han släptes efter några timmar, säger Tobias Jöhnemark, vakthavande befäl vid Södermanlandspolisen.

Genom en snabb insats av polisen kunde också branden på socialkontoret släckas.

Gatsten låg i högar

Ungdomarna hade också brutit upp gatsten som lagts upp i olika högar och som polisen misstänker skulle kastas mot till exempel polis och räddningstjänst. Detta kunde dock avstyras.

– Det är samma konstelation av individer som har stört ordningen i Fröslunda under en tid. Vi kommer att fortsätta ha en hög polisiär närvaro för att de som bor i området ska kunna känna sig trygga där, säger Tobias Jöhnemark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stenkastning i Fröslunda

Mer i ämnet