Moderaterna och de andra oppositionspartierna står bakom förslaget om ett mångmiljonlån till Skavsta flygplats. Foto: TT/SVT

Bred politisk enighet inför Skavsta-beslut

Publicerad

Bland lokala politiker råder det bred samsyn i frågan om Skavstas vara eller icke vara. Hela oppositionen röstade ja i kommunstyrelsen och när det slutgiltiga beslutet ska fattas i kommunfullmäktige kommande tisdag så väntas förslaget klubbas igenom.

Den politiska majoriteten (S, C och MP) presenterade sent på måndagseftermiddagen förslaget om att som garant stötta ett banklån på 70 miljoner kronor, med syfte att rädda Skavsta flygplats undan konkurs.

I kommunstyrelsen fick det hela brett stöd, bara Miljöpartiet röstade nej. Men oppositionen, med Moderaterna i spetsen, slöt upp bakom förslaget.

SVT Nyheter Sörmland har sökt ledningen för Skavsta flygplats men de har avböjt att kommentera frågan om lånet innan beslutet i kommunfullmäktige är fattat.

I videon ovan berättar oppositionsrådet Anna af Sillén (M) om hur partiet ser på läget med Skavsta flygplats

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.