Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Bröllopet i Eskilstuna firades med skott i luften – misstänkta gärningsmän åter på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män greps och anhölls efter att skott avlossats från en bil i en bröllopskortege genom Eskilstuna. I veckan släpptes männen men misstankarna mot dem kvarstår.

På en film som har cirkulerat på sociala medier syns en bilkaravan rulla fram på en gata i de norra delarna av Eskilstuna. Bilarna blinkar med lamporna och tutar när de kör fram. Plötsligt hörs ljudet av ett flertal skarpa knallar på filmen.

Enligt åklagare Charlotta Tanner ska bilarna ha deltagit i en bröllopskortege.

Händelsen skedde på söndagen och senare under kvällen greps fyra män som misstänks ha varit inblandade i skottlossningen.

Det inträffade rubriceras som grovt vapenbrott och förundersökningen pågår fortfarande. De fyra män som anhölls har dock släppts på fri fot även om misstankarna mot dem kvarstår.

– Vi har gjort beslag i samband med utredningen, säger Tanner som dock inte vill kommentera om polisen lyckats få tag i det vapen som ska ha använts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.