Följ med när miljöinspektör Elin Martin kontrollerar badplatsen i Hälleforsnäs.

Här inspekteras Flens kommunala badplatser

Publicerad

Under fredagen kontrollerades åtta badplatser i Flens kommun. Miljöinspektörerna tittade på allt från sophantering, toalettmöjligheter och hur bryggorna såg ut. Nytt för i år är att även kolla att det finns skyltar om att man ska hålla avstånd.

– Det är ett eget ansvar att hålla avståndet, säger miljöinspektör Elin Martin.

Miljöinspektör Elin Martin och hennes kollega Frida Jivemark startade kontrollerna på Tallsjöbadet utanför Hälleforsnäs. Och där såg det bra ut med skyltar och säkerhet. Under dagen kontrollerades de sju resterande kommunala baden i Flens kommun.

– Generellt sett har det sett bra ut. Det är på något ställe som bryggorna borde bytas och extra livbojar sättas upp, säger Frida Jivemark. 

– Där det är som mest trångt är på bryggor och när folk ska upp och i vattnet. På stranden håller man bättre avstånd, fortsätter hon. 

Femte året med kontroller

– Vi försöker göra de här kontrollerna under sommaren när folk är ute och använder badet så vi kan se att man respekterar reglerna, säger Elin Martin.

2015 startade de årliga kontrollerna av badplatserna i Flen.

– Skulle folk tycka att reglerna inte följs på badplatserna får dom gärna höra av sig, säger Elin Martin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.