Anders Möller vill inte flytta tillbaka till stan igen. Men i klippet ovan berättar han om höken, branden och det envisa ogräset som gjort att livet på landet inte varit den dans på rosor som han kanske trodde för tio år sedan. Foto: Otilia Bogen

Bullerbyromantiken får sig en törn i Anders bok om flytten till landet

Publicerad

För tio år sedan bestämde sig Anders Möller för att flytta till landet. Drömmen var att leva billigare och enklare med mindre stress och mer tid för lugna skogspromenader. Men på gården utanför Vingåker fick den inbitna stadsbon smaka på en verklighet långt från den tillrättalagda lantromantiken på Instagram och i glansiga magasin.

Nu har Anders Möller gett ut en bok om sina erfarenheter av att flytta ut på landsbygden.

I den röda stugan har han visserligen kunnat leva sitt liv precis så fritt som han vill. Såga när som helst utan klagande grannar. Fiska egna kräftor i sin egengrävda damm.

Men ambitionen om att bli självförsörjande på mat har han släppt. Han har slutat med höns och potatisen köper han av grannen istället för att kämpa på med egna odlingar.

I klippet ovan berättar han om utmaningarna med att flytta ut på landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.