Foto: SVT

Bussar i Katrineholm ställs in på grund av halka

Uppdaterad
Publicerad

På grund av halka ställer Forssjö buss och Sörmlandstrafiken in delar av sina landsortsavgångar inom Katrineholms kommun under onsdagen.
– Man kanske öppnar fler linjer under eftermiddagen men det är väderberoende så det är svårt att lämna några garantier, säger Johan Tollén, kommunikatör på Sörmlandstrafiken.

Halt väglag och dålig framkomlighet har gjort att flera busslinjer ställts in på obestämd tid.

– Det har lättat lite men det är fortfarande ganska ansträngt och det är svår framkomlighet rent allmänt, säger Johan Tollén, vid lunchtid på onsdagen.

Utebliven skolskjuts

De inställda turerna har inneburit att skolskjutsar till skolor i och kring Katrineholm har påverkats kraftigt.

Enligt Katrineholm kommuns hemsida pågår skolverksamheten som vanligt och de elever som på grund av de inställda skolskjutsarna inte kan ta sig till skolan ska inte få någon ogiltig frånvaro.

På kommunens hemsida uppmanas vårdnadshavare att inte ge sig ut på vägarna för att skjutsa sina barn på grund av risken för ytterligare trafikproblem.

”Väldigt speciella förhållanden”

Enligt Johan Tollén har avgångar inte ställts in i den här omfattningen tidigare.

– Så vitt jag vet har det inte varit så här många turer inställda på samma gång. Det råder väldigt speciella förhållanden i det här väglaget, säger han.

Inställda busslinjer

Visa

Här är de busslinjer som är inställda under onsdagsförmiddagen

686, 872, 674, 483

Källa: Sörmlandstrafiken

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer