Susann Borg, VD Jogersö camping. Foto: SVT/Peter Widén

Så påverkas campingen av oron: ”Här känner de sig tryggare”

Uppdaterad
Publicerad

Inställda arrangemang resulterar i avbokningar, och bokningarna från utländska campinggäster lyser med sin frånvaro. Men en hel del människor ser campingen som en karantänzon och tron på att svenskarna ska semestra i Sverige är stor. 

Några av Sörmlands campingar märker av coronasituationen. Det handlar främst om avbokningar men även vanliga bokningar som inte kommit igång ännu. 

– Flera arrangemang i Katrineholm har ställts in och det har påverkat oss, där de bokat boende, säger Jessica Silow, VD Djulöbadets camping och stugby. 

– Med tanke på hur många tyskar och holländare vi brukar ha, och som brukar boka vid den här tiden, där har vi inga bokningar ännu, säger Björn Folkesson, campingvärd Trosa havsbad. 

Finns ljusglimtar 

Trots att det inte rullar på som vanligt så finns det ändå några positiva aspekter för campingarna i Sörmland. Till exempel ska många gäster komma tidigare för att de inte kunnat åka på sin utomlandsresa som de tänkt. 

– Och många från Stockholm har valt att vara här istället för hemma i Stockholm, säger Björn Folkesson. 

Även Susann Borg, VD Jogersö camping, har märkt av liknande tendenser som campingarna i Trosa och Katrineholm. 

– Här känner de sig säkrare och tryggare i sin lilla husvagn ute i friska luften. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.