Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johan Lindström berättar varför just det här äldreboendet drabbats så hårt av covid-19. Foto: SVT

Chefer byts ut på hårt drabbat äldreboende i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad
Utbytta chefer och färre brukare. Det är några av åtgärderna som kommunen nu tar till på det boende i Eskilstuna som drabbats hårdast av covid-19.
– Situationen på den här enheten är och har varit väldigt allvarlig, säger Johan Lindström, förvaltningschef på vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna.

25 av 65 boende har dött på äldreboendet under coronapandemin.

Efter att kommunen misslyckats med att stoppa smittspridningen har nu två ansvariga chefer på boende blivit omplacerade. Enligt förvaltningschefen har de inte gjort tillräckligt.

– Läget är betydligt bättre än tidigare men det finns fortfarande personer som är smittade på boendet, säger Johan Lindström.

Men som förvaltningschef, är inte du självkritisk?

– Absolut, vi måste nu utvärdera hela den här perioden och det finns absolut delar i det här som man kan se i efterhand att vi hade behövt vara snabbare eller kunnat vara tydligare med. Det har varit en mängd instruktioner till personalen som ändrats på daglig basis och det är väldigt olyckligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet