Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Region Sörmlands fastighetschef Katarina Josefsson svara på kritiken om att ungdomsmottagningens lokaler nu känns mer som permanenta än tillfälliga. Foto: SVT

Cheferna: Söker efter nya lokaler till ungdomsmottagningen i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomsmottagningen i Nyköping ska få nya lokaler. Det säger cheferna på Region Sörmland och Nyköpings kommun. Men när det blir, går inte att svara på.

– Det är tänkt som en tillfällig lösning, säger Katarina Josefsson, Region Sörmlands chef för fastighetsservice i länets södra del.

Personal- och lokalansvar för ungdomsmottagningen delas av regionen och Nyköpings kommun. Även på kommunen uppges det pågå en jakt på nya lokaler.

– Den är inte så het just nu men vår fastighetsstrateg letar hela tiden efter lokaler och så även till ungdomsmottagningen, säger Klas Karlsson, elevhälsochef på Nyköpings kommun.

Klas Karlsson, elevhälsochef vid Nyköpings kommun. Foto: SVT

Nyköpings kommun har också något som regionen saknar, egna fastigheter i centralt läge. Men när det blir en lämplig sådan ledig går inte att svara på.

– Det är ett arbete hela tiden men vi har ingen tidskalender på det.

Skulle det kunna gå snabbare?

– Just nu så tror jag tyvärr inte det för det är en jättebrist på lokaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.