Cykel kastades ner på E4 – bil träffades

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdagen fick en bilist en cykel kastad mot sig från en viadukt över E4 vid Enstaberga utanför Nyköping. Även en lastbilschaufför larmade polis efter att någon kastat en lastpall framför lastbilen vid Nyköpingsbro.

– Det är säkert någon tokstolle som kanske ville åstadkomma allvarliga skador, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Polisen fick in larmet om den första incidenten strax innan klockan 3. Bilisten hade ringt polisen och sagt att någon kastat en cykel på dennes bil.

– Patrullen åkte till platsen men hittade ingen misstänkt, säger Thomas Agnevik.

En timme senare fick polisen in ytterligare ett larm, denna gång från en lastbilschaufför som blivit utsatt för samma typ av brott.

Efterlyser tips

– Föraren uppgav att någon kastat ett föremål, när vi anländer hittar vi rester av en lastpall som någon kastat framför lastbilen, säger Thomas Angevik.

Båda förarna klarade sig oskadda men de fick skador på sina fordon. Enligt polisen har det tidigare varit liknande incidenter i närheten av Nyköpingsbro.

– Det är ett jätteproblem om det fortsätter. Vi är väldigt intresserade av att få in tips, det är inte många som rör sig på båda platserna under nattetid så det bästa är ju ifall vi skulle kunna ta någon på bar gärning, säger Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.