Tre nya cykelställ har placerats ut i centrum. Men betongkänslan ska bort – hör driftchef Andreas Molin förklara i klippet ovan hur det ska gå till. Foto: SVT/Anna Falk

Cykelställ ska stoppa biltrafik på Nyköpings gågata

Uppdaterad
Publicerad

Västra storgatan är Nyköpings gågata mitt i stan. Men fotgängare och cyklister har inte fått ha gatan i fred. Nu hoppas Nyköpings kommun att man har kommit på en lösning för att hindra bilar från att korsa gågatan.

De nya cykelställen i betong fyller dubbla funktioner. Förutom att ge ett tillskott av cykelparkeringar i centrum ska de också blockera gågatan för bilar.

– Vi vill värna de gående och cyklisterna. Därför vill vi ha bort den onödiga trafiken från Storgatan, säger Andreas Molin, driftchef på Tekniska divisionen i Nyköping kommun.

Under fredagen placerades tre cykelställ ut, och dessutom ska en vägbom upp på Brunnsgatan. Sedan tidigare finns pollare som hindrar biltrafik från att komma in via Fruängsgatan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.