Restaurangen ligger i samma byggnad som tågstationen i Katrineholm. Detta gjorde att tågtrafiken stoppades under torsdagskvällen. Foto: SVT

Dagen efter krogbranden: Polisen misstänker även grovt rån

Uppdaterad
Publicerad

Som SVT Nyheter Sörmland berättade redan på torsdagskvällen ska ett grovt rån ha föregått branden på restaurang Stationsplan i Katrineholm. Nu bekräftar även polisen att man också inlett en förundersökning om grovt rån.

Fortfarande har ingen gripits misstänkt för torsdagskvällens krogbrand i Katrineholm. Det var vid klockan 20:20 som larmet kom att restaurangen brann med öppna lågor. Men innan dess misstäker man alltså att ett grovt rån begåtts.

”Flera beväpnade gärningspersoner”

– Enligt de inledande uppgifterna ska det ha varit flera beväpnade gärningspersoner, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisen.

Krogbränderna i Nyköping och Katrineholm

Vilken typ av stöldgods de okända gärningsmännen fick med sig är oklart. Två män i 30-årsåldern skadades vid händelsen och fick föras till sjukhus med ambulans. De ska, enligt polisen, vara lindrigt skadade.

Teknisk undersökning

På fredagen har en teknisk brottsplatsundersökning påbörjats och polisen uppger att de håller förhör löpande.

Polisen är fortsatt intresserade av tips från allmänheten och ber därför alla som befunnit sig på platsen att ringa 11414.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krogbränderna i Nyköping och Katrineholm

Mer i ämnet