Göran Dahlström (S), kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm. Foto: Pontus Kinnander/SVT

Dahlström: ”Absolut roligaste dagen i mitt liv som politiker”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en överlycklig kommunordförande som tog emot den samlade presskåren på tisdagsförmiddagen.

– Jag har jobbat mycket med politik över 25 år, det här är en av de absolut roligare dagarna i min tid som politiker. Jag är så otroligt stolt över Katrineholm, att vi som liten kommun kan vara med och etablera en IT-jätte av de här otroliga måtten, säger Göran Dahlström (S) under en presskonferens på Gröna kulle.

”Byggarbetstillfällen”

Hur många arbetstillfällen det nya datacentret kommer att ge är ännu oklart. Men inledningsvis handlar det om byggarbetstillfällen och sedan ska driften av datacentralen bemannas, enligt Dahlström.

– Detta kommer att generera arbetstillfällen men företaget ska återkomma om hur man vill bemanna det här datacentret, säger han.

Men han hoppas på expansion.

– Man etablerar sig inte någonstans där det inte finns möjlighet att expandera. Det finns det här, säger Dahlström.

Bygglovsprocess redan igång

IT-jätten vill komma igång med bygget så snabbt som möjligt. Bygglovsprocessen för anläggningarna i Eskilstuna, Katrineholm och Västerås är redan igång.

– Det kommer att hanteras ganska mycket gemensamt mellan kommunerna, säger Göran Dahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.