Foto: Per Karlsson/SVT

Succé för raggarrunda för seniorer

Uppdaterad
Publicerad

Ett fyrtiotal seniorer i Eskilstuna bjöds idag på raggarrunda av Raggarkompaniet som cruisade i kortege genom centrala Eskilstuna.

– Vi har gjort det här i fem år och pensionärerna börjar prata om cruisingen redan under vintern, så de ser verkligen fram emot det, säger Mats Gustavsson, initiativtagaren från Raggarkompaniet.

Ett fyrtiotal ”seniorraggare”

Totalt var 43 seniorer anmälda och fjorton amerikanare var beställda av Raggarkompaniet, som hämtade upp pensionärerna på två olika dagverksamheter innan man i kortege cruisade från Djurgården genom centrala Eskilstuna och tillbaka.

– Det var på min svärmors dagcenter de frågade om vi kunde göra det här för seniorerna där, och det var klart att vi kunde, det var så det startade och nu är det femte året och det blir nog fem år till, säger Mats Gustavsson.

”Känns underbart”

– Det känns ju helt underbart, man får lite ”vibbar” från när man var riktigt ung, säger en av seniorraggarna, Håkan Andersson, som åker med i Mats bil.

Men alla har inte samma ungdomserfarenheter utan kan först nu på senare år förverkliga drömmen att åka på raggarrunda.

– Det är så spännande nytt för mig, jag har ju sett men aldrig fått vara med och tänkt att varför får inte jag vara med, men nu är det dags, nu får man åka med, säger Tiit Aasma som sitter i samma bil.

Han älskar seniorerna

Mats Gustavsson kör normalt flera av seniorerna med färdtjänst, men nu har han semester och då plockar han för deras skull fram raggarbilen.

– Jag älskar de här människorna faktiskt, och jag älskar mitt jobb, säger Mats Gustavsson.

– Och vi älskar Mats, fyller Håkan Andersson i.

Se ”hela” raggarrundan här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.