Digitaliseringen av kartor ska göra det lättare att för cyklisterna att planera sin resa på Näckrosleden. Foto: Pontus Lundahl/TT

Digitalisering ska göra Näckrosleden mer attraktiv för cyklisterna

Publicerad

Den 70 mil långa cykelleden Näckrosleden i Sörmland ska digitaliseras för att cyklisterna lättare ska kunna hitta fram. Det har regionstyrelsen beslutat.

Det är Region Sörmland som äger Näckrosleden med sina 14 olika etapper runt om i länet. Sedan flera år pågår ett arbete med att rusta upp leden för att göra den mer trafiksäker och attraktiv för cyklisterna.

Digitala kartor

En av åtgärderna inför nylanseringen är digitala kartor, appar och vägvisningar för att cykelturister lättare ska kunna planera sin resa. Planen är att cyklisterna fortlöpande ska kunna få information om till exempel boenden, service och mat.

Regionen lägger 400 000 kronor på digitaliseringen. Eftersom det redan pågår en digitalisering av Sörmlandsleden så räknar regionen med att det underlaget även ska komma till nytta i digitaliseringen av Näckrosleden.

Nya skyltar

Trafikverket beräknar nu kostnaderna för åtgärder i trafikmiljön som behövs för nya skyltar som ska sättas upp inför nylanseringen av leden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.