Mdh:s rektor Paul Pettersson.

Distansundervisning på MDH fram till sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Mälardalens högskola kommer att bedriva utbildning på distans fram till sommaren, det meddelade högskolan på onsdagen.

– Vi behöver alla ta vårt ansvar för att minska smittspridningen i samhället. Vi stänger inte campus, men vi kommer att minimera verksamheten i våra lokaler, säger rektorn Paul Pettersson enligt ett pressmeddelande.

Under hösten har tre fjärdedelar av den totala undervisningen vid MDH bedrivits på distans men nu går skolan alltså ett steg längre.

Mälardalens högskola skriver att inriktningen för utbildningarna är att de ska genomföras på distans. Men att det samtidigt finns moment som kräver fysisk närvaro för att inte kvaliteten och rättssäkerheten ska äventyras. MDH preciserar inte i nuläget vilka moment som kräver fysiska träffar men skriver att det är något som skolan kommer att besluta om.

Coronaviruset i Sörmland

”Tar vårt ansvar”

Campus kommer dock fortsatt att hålla öppet för studenter och medarbetare men för att se till att distans hålls får de gemensamma ytorna inte användas för grupparbeten. Studenter hänvisas istället till undervisningssalar och grupprum.

– Det är viktigt för mig att studenter som behöver vara på campus för att klara sina studier får vara det. Det blir möjligt med de åtgärder vi redan har tagit, och som vi nu tar med detta beslut samt om vi tillsammans, studenter och medarbetare, tar vårt ansvar, säger Paul Pettersson.

Klippet: Vi träffade Erblin från Albanien som påbörjade sina studier på MDH i höstas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet