Det är efter att uppgifter kommit fram i podcasten Spår som en resningsansökan nu kommer att lämnas in. Foto: Janerik Henriksson/TT

Dömdes till livstid för mord – ansöker om resning efter granskning

Publicerad

Nya uppgifter om det mord som ägde rum i Nyköping 2006 gör att man nu ansöker om resning i fallet. Detta efter en granskning i kriminalpodden Spår.

En 60-årig man dömdes mot sitt nekande till livstids fängelse för mordet på en fembarnsmamma i Brandkärr 2006. Kvinnans sjuåriga son bevittnade mordet och var den som pekade ut den nu dömda mannen.

Anton Berg och Martin Johnson gör kriminalpodden Spår och har nu granskat fallet. Enligt Elsa Segerros, biträdande jurist som hanterar mannens resningsansökan, har deras granskning lett till nya uppgifter som nu ligger till grund för resningsansökan.

– Dels har det genomförts intervjuer med experter på barnförhör, för mannen är dömd på uppgifter från en sjuårig pojke och i tingsrätt och hovrätt hördes aldrig någon expert på barnförhör och utöver det har det också vuxit fram en alternativ motivbild, säger Elsa Segerros.

Fälld i två instanser

Mannen har dömts i både tingsrätt och hovrätt. Han har tidigare sökt resning två gånger men fått avslag på grund av bristande bevis.

– Båda de gångerna har det presenterats nya omständigheter och bevis och det innebär att det en tredje gång lyfts fram ytterligare omständigheter som inte presenterats i tidigare resningsansökningar, säger Elsa Segerros.

Resningsansökan kommer lämnas in den 1 oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer