25-åring dömd till fängelse för pizzeriainbrott

Publicerad

En 25-årig man från Flen döms för två fall av inbrottsstölder mot restauranger i länet samt ett fall av häleri. Bland annat döms mannen för inbrott på en pizzeria där han tidigare jobbat.

Mannen döms för att ha tagit sig in i en restaurang i centrala Gnesta den 23 februari genom att krossa ett fönster. Där ska han ha stulit en surfplatta och en almanacka.

Blodspår

25-åringen döms också för att den 19 februari ha gjort ett inbrott i en pizzeria i Katrineholm där han tidigare jobbat.

Mannen skadade sig när han tog sig in i restaurangen genom att krossa ett fönster. Resultaten av den analys av blodet som gjorts talar enligt rätten ”extremt starkt” för att det är han som är gärningsmannen.

Enligt pizzerians ägare saknades 1500 kronor ur växelkassan. 25-åringen medger att han brutit sig in på pizzerian eftersom han behövde betala av en skuld, men förnekar att han tagit några pengar.

Större mängd mynt

Rätten väljer dock att tro på ägaren och dömer mannen för fullbordad stöld.

Häleriet som mannen döms för handlar om att han kommit över en surfplatta som stulits från en restaurang i Katrineholm den 13 mars i år. 25-åringen har uppgett att han hittat surfplattan vid tågstationen och tog den för att kanske sälja den.

Mannen åtalades även för ett inbrott mot en pizzeria på Vallavägen i Katrineholm den 16 mars. Men i det fallet frias han.

Tidigare straffad

Tingsrätten anser visserligen att det är besvärande för 25-åringen att han hade en större mängd mynt i fickorna och spår av glas under skorna när han greps kort efter inbrottet. Men rätten konstaterar samtidigt att bevisen inte räcker för en fällande dom.

Mannen, som är straffad sedan tidigare, döms till tre månaders fängelse för de båda stölderna och häleriet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.