Skåpet för beställda matkassar är fullt och Kerim Besic berättar att affären behöver nyanställa till följd av ett ökat tryck på e-handelssidan. Foto: Albin Aghamn

Allt fler köper mat via nätet – nu nyanställer butikerna

Publicerad

Under hela pandemiåret 2020 har trycket på matbutikernas onlinehandel ökat och under hösten har kundtillströmningen fått en ny skjuts.

– Jämfört med en vanlig dag är det säkert en hundraprocentig ökning, säger Kerim Besic, onlinebutikschef vid Stora Coop i Eskilstuna.

Stormarknader i hela länet vittnar om samma sak. De måste nu nyanställa för att hinna med. I vissa fall får kunderna nu vänta upp till fem dagar för att kunna hämta ut sina matbeställningar.

– Det var en stor ökning redan tidigare men under hösten, när de skärpta råden kom från Region Sörmland i början av november blev det en kick till, säger Emil Remröd, butikschef på Ica maxi i Katrineholm, en av flera matbutiker som fått nyanställa.

– Det som framförallt har hänt är att en äldre målgrupp har hittat näthandeln senaste tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet