Eskilstunabon Maikil ”Golden” Selim berättar vad som varit jobbigast under pandemin. Foto: Privat

Proffsspelaren ”Golden” från Eskilstuna om tuffa tiden under pandemin

Publicerad

Coronapandemin har slagit hårt även mot e-sportvärlden. Fullsatta arenor med entusiastiska gamers i stora tävlingar har uteblivit, och istället har onlineturneringar fått spelas hemifrån.

– Det har varit tufft mentalt, man känner sig för bekväm hemifrån, säger Eskilstunabon Maikil ”Golden” Selim.

CS-proffset Maikil Selim är sedan två år tillbaka i hemstaden Eskilstuna efter att ha bott i Los Angeles i ett år. Han spelade tidigare för amerikanska Cloud 9, vilket är en av de största e-sportorganisationerna i världen. Sedan hemkomsten har han spelat för det svenska laget Fnatic, och pandemin har varit riktigt tuff berättar Maikil Selim.

– Vi började året med en första plats och sedan gick det dåligt väldigt fort så vi hamnade på en trettonde plats i världsrankingen, säger han.

Vann 100 000 dollar hemifrån

Omställningen för ”Golden” och hans fyra lagkamrater har inte varit lätt. Trots det lyckades laget kamma hem 100 000 dollar efter att ha knipit en tredjeplats i turneringen Flashpoint säsong 2 i början av december.

– Det jag saknar mest är fansen på läktarna, det är mycket svårare att hålla fokus nu. Det blir svårare och svårare ju mer man är hemma, säger han.

Maikils tips

I klippet nedanför ger Maikil Selim tips på vad som är bra att tänka på ifall man vill lyckas inom e-sportvärlden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.