Händelsen utspelade sig i anslutning till Lunda-avfarten vid E20 strax utanför Strängnäs. Foto: SVT

E20 stängdes av efter kollision mellan tre bilar

Uppdaterad
Publicerad

Tre bilar var i natt inblandade i en krock vid Lunda-avfarten längs E20 i höjd med Härads skjutfält utanför Strängnäs. Bilarna fick bärgas från platsen och två personer i 20-årsåldern misstänks för rattfylleri.

Det var strax före ett under natten mot lördagen som polis, räddningstjänst och ambulans larmades till E20-avfarten vid Lunda utanför Strängnäs. Enligt SOS Alarm hade en personbil voltat och låg kvar på vägen.

Två yngre omhändertogs

Det visade sig vara tre bilar som varit inblandade i en krock i anslutning till motorvägens påfart eller avfart. En av bilarna hade avvikit men hittades i närheten av polisen. Två av förarna omhändertogs på platsen. Den ena, en kvinna i 20-årsåldern, är misstänkt för grovt rattfylleri och den andra, en man i 25-årsåldern är misstänkt för rattfylleri.

”Oklart vad som hände”

Hur tre bilar kunde krocka i anslutning till motorvägen har polisen ännu inga uppgifter om.

– Det är fortfarande oklart exakt vad som hände på platsen, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Efter händelsen stängdes vägen av och alla de tre bilarna fick bärgas bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.