Kim Fredriksson (SD) tycker att Socialdemokraterna gör för lite för att minska ungdomskriminaliteten. Foto: SVT

Efter basketstöket: SD kräver åtgärder från S

Publicerad

Efter flertalet stölder och hot under Eskilstuna basket cup vill nu Sverigedemokraterna i Eskilstuna att säkerheten höjs kring idrottsevenemang, samt att kommunen går åt hårdare mot ungdomskriminaliteten.

– Vi vill veta hur socialdemokraterna ska lösa problemen, säger Kim Fredriksson (SD).

Enligt polisen var det stökigt under helgens stora basketcup som spelades i Eskilstuna. Flera personer utsattes för stölder, och maskerade personer tog sig in på Årbyskolan och uppträdde hotfullt mot spelare och föräldrar på plats.

Sverigedemokraterna i Eskilstuna vill nu att tryggheten vid idrottsevenemang ska stärkas.

– Vi har lagt flera förslag för att förbättra tryggheten i hela Eskilstuna, men (S) har sagt nej. Trygghetsarbetet tar alldeles för lång tid, säger Kim Fredriksson, kommunalråd för Sverigedemokraterna.

– Socialdemokraterna gör inget, partierna är inte kommunen. Men kommunen gör något. Jag tror att Kim Fredriksson måste lära sig skilja på roller och funktioner, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

I klippet ovan kan du höra mer om vad partierna tycker efter helgens händelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.