Foto: Privat/TT

Efter dådet i Orlando – ”Folk håller sig inne”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen förlorade minst 50 personer livet efter en masskjutning på en nattklubb i Orlando i USA. Fia Jonsson från Nyköping bor i staden och menar att dådet har satt spår i vardagen.

– Det är en jättekonstig känsla, inga radiokanaler spelar någon musik utan de pratar bara om det som hänt hela dagarna. Folk håller sig inne och vart man än går pratar alla om det, säger hon.

Det var natten till söndagen svensk tid som en man gick till attack och mördade 50 människor på en gayklubb i Orlando.

Terrordådet i Orlando

”Många var rädda för att gå ut”

När Fia Jonsson vaknade hade hon sms från oroliga föräldrar. Men det var först när hon slog på tv:n som hon fick reda på det fruktansvärda som hade hänt.

– Vi gick ut och skulle äta middag på söndagen, men de flesta restaurangerna hade stängt. Man kunde inte se folk någonstans, många var rädda för att gå ut och folk undvek stora folkmassor.

Hur är det att gå runt på Orlando nu?

– Jag var inne på sjukhuset i måndags då jag rehabiliterar en knäskada och det står reportrar runt sjukhuset och det är poliser överallt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Orlando

Mer i ämnet