Efter fångdramat i lägenheten – nu åtalas 37-årige Eskilstunabon

Uppdaterad
Publicerad

Larmet om att två personer hölls fångna i en lägenhet resulterade i en större polisinsats på Norr i Eskilstuna den 1 april i år. En 37-årig man greps på platsen, och nu åtalas han för människorov och olaga frihetsberövande.

Enligt åtalet har 37-åringen övermannat en man i  20-årsåldern och sedan tvingat honom in i en lägenhet. Där ska han under en hel natt med hot och våld hindrat honom från att lämna lägenheten innan han betalat 20 000 kronor till 37-åringen. Offret ska ha utsatts för sparkar och slag samt blivit skuren i fingret med en köttyxa.

Hotade med styckning

I lägenheten fanns också en tredje person, en släkting till mannen i 20-årsåldern. Enligt åklagaren höll 37-åringen även denne man fånge genom att hota med våld. Släktingen blev vittne till nattens händelser och har i polisförhör berättat att 37-åringen hotat att stycka den andre mannen i 34 delar om han inte betalade pengarna.

Eskilstuna

Dramat tog slut på förmiddagen den 1 april. Då lyckades släktingen ta sig ut från lägenheten under förevändning att han skulle på arbetsintervju och kunde larma polisen. I efterhand har han beskrivit natten som ”den värsta han varit med om”.

Åtalas för flera brott

Nu åtalas 37-åringen för människorov alternativt olaga frihetsberövande, misshandel samt försök till utpressning mot mannen i 20-årsåldern samt olaga frihetsberövande mot släktingen.

37-åringen är samtidigt åtalad för grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri efter en bilfärd två dagar före händelserna i lägenheten. Han förnekar samtliga brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet