Männen, som greps på Skavsta, är häktade misstänkta för bostadsinbrott och häleri. Foto: TT

Efter gripande på Skavsta: Polisen söker inbrottsoffer

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps i förra veckan på Skavsta flygplats med bagaget fullt av med misstänkt stöldgods. Nu söker polisen offer för inbrott, främst i Stockholmsområdet, i hopp om att de ska få tillbaka sina värdesaker.

När männen, som båda är i 30-årsåldern och inte hemmahörande i landet, greps höll de på att checka in tre väskor. I väskorna fanns bland annat smycken, hemelektronik och kontanter, som polisen misstänker är stöldgods.

Kopplas med flera inbrott

- Man hittade mycket gods som man tyckte såg ut att komma från olika inbrott, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

Männen är nu häktade misstänkta för grov stöld och häleri. Enligt åklagare Lukas Tigerstrand har man nu lyckats koppla ihop stöldgodset till uppemot tio olika bostadsinbrott, främst i Stockholmsområdet. 

Men polisen misstänker att godset kan härledas till än fler inbrott.

Förnekar brott

- Om man har drabbats av ett inbrott vill vi att man tar sig en funderare på hur man valt att specificera vad man blivit av med. Exempelvis om det finns något graverat, vilket gör det mycket lättare för oss att hitta rätt ägare, säger Willsund.

De båda misstänkta förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.