Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En misstänkt skottlossning inträffade i Årby i Eskilstuna under onsdagskvällen. Foto: Tobias Sternhag/etunawebben.se

Efter skottet i Årby i onsdags – man i 35-årsåldern häktad

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen larmades polisen till en skottlossning i Årby i Eskilstuna. Senare greps en man i en bostad i området Skiftinge efter att polisen hittat ett skjutvapen. Mannen har nu häktats misstänkt för grovt vapenbrott.

Det var i samband med skottlossningen under onsdagen som polisen började söka efter en misstänkt gärningsman. En stund senare kunde en man i 35-årsåldern gripas i en lägenhet i Skiftinge. Detta efter att polisen ”arbetat sig fram till misstanke mot en person” och därefter genomfört en husrannsakan.

Polisen hittade skjutvapen

I samband med husrannsakan hittades ett skjutvapen.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mannen misstänks nu för grovt vapenbrott, men är i nuläget inte misstänkt för inblandning i själva skjutningen. Det är alltså vapenfyndet som ligger till grund för häktningen. Det uppger chefsåklagare Marcus Ekman på åklagarkammaren i Eskilstuna.

På fredagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott, vilket är den starkare misstankegraden. Den misstänkte förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet