Hör Region Sörmlands Magnus Johansson berätta om vaccinationstakten och vad det är som gör att regionen nu kan växla upp. Foto: SVT/Malin Hoelstad/SvD/TT

Efter vaccinstagnationen – större leveranser på väg till Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Påskveckan var svag ur ett vaccinationsperspektiv, 7 103 sörmlänningar fick en dos, men nu väntas betydligt mer vaccin till Region Sörmland.

– Den här veckan är det framförallt större leveranser av Astra Zeneca, men framöver kommer det bli mer stabila leveranser av Pfizers vaccin med cirka 10 000 doser per vecka, säger Magnus Johansson, som är regional sjukvårdsledare.

Totalt hade 68 758 vaccindoser getts av Region Sörmland den 6 april. Förhoppningen är att den siffran nu kommer att öka rejält i och med att leveranserna väntas bli större.

Från och med onsdagen kan alla som är födda 1954 och tidigare boka tid för vaccination, tidigare låg gränsen för sörmlänningar vid 1951.

I klippet får du se vad Region Sörmlands sjukvårdsledare Magnus Johansson hoppas på framöver och se hur utvecklingen har sett ut vecka för vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet