Efterlyst man togs av polis efter inbrottslarm

Uppdaterad
Publicerad

Två män misstänks ha brutit sig in i en byggcontainer i Katrineholm natten till fredagen. Den ena mannen visade sig vara efterlyst av Kriminalvården och dömd till ett fängelsestraff.

Klockan 03.15 utlöstes ett inbrottslarm från en byggcontainer på kyrkogatan i Katrineholm. När väktare och polis anlände till platsen fanns inga misstänkta gärningsmän kvar.

Men bilder från en övervakningskamera visar hur två personer gör sig skyldiga till försök till stöld och lämnar platsen i en bil.

Katrineholm

Dömd för grov stöld

Männen stoppades senare av polisen och när de identifierats upptäckte patrullen att den ene av dem var efterlyst av Kriminalvården. Mannen dömdes förra året för en grov stöld men har hållit sig undan.

– Han är hemmahörande i Nyköping och ska avtjäna ett fängelsestraff på tio månader, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Var berusad

Båda männen omhändertogs och fördes till polisstationen. Den efterlyste mannen är i 35-årsåldern och ska nu överlämnas till Kriminalvården. Den andre mannen, som är i 40-årsåldern, var berusad.

– Han ska förhöras när han nyktrat till, säger Thomas Agnevik.

Polisen har inte hittat något stöldgods i männens bil och misstänker dem för försök till stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Katrineholm

Mer i ämnet