Elfel på tåg mellan Gnesta och Flen – passagerare fick evakueras

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg fick stopp mellan Gnesta och Flen. Passagerarna fick evakueras till ett annat tåg, vilket har orsakat förseningar i flera linjer.

Enligt Trafikverket var det ett elfel som gjorde att det blev stopp för tåget. Evakueringen av passagerarna orsakade totalstopp på sträckan mellan Gnesta och Flen. Men förseningar gäller fortfarande. Reparatörer är på platsen och prognos på när trafiken kan gå som normalt är kl. 19:00.

Trafiken påverkas också vid bland annat Södertälje syd, Järna och Katrineholm.

Varmt på tåget

SVT Nyheter har varit i kontakt med en av passagerarna på tåget.

– Vi har varit på tåget i ungefär en och en halv timme och kan inte stiga av på grund av strömavbrottet. Det är väldigt varmt på tåget men stämningen är lugn, säger personen.

Så småningom kunde dock passagerarna evakueras till ett annat tåg.

Trafikverket ska nu leda en utredning för att ta reda på vad som hänt.

– Kontaktledningen är nedriven, exakt varför vet vi inte. Det kan vara vårt lok, det kan vara något tåg tidigare som skadat kontaktledning och flera andra alternativ, säger Marco Andersson, presskontakt på Snälltåget som kör tåget i fråga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.