En gripen för våldsamt motstånd

Publicerad

När polisen skulle avvisa en man i Eskilstuna som begått hemfridsbrott i en lägenhet blev han hotfull och våldsam mot polisen.

När polisen vid 21.30-tiden på onsdagskvällen skulle göra en kontroll i en lägenhet i stadsdelen Skiftinge, där en man uppehöll sig olovligen, blev han aggressiv mot polisen.

– Vi fick spreja honom med pepparsprej. Han uttalade hotelser mot poliserna som ingrep, och han försökte göra utfall och slå mot dem. Sedan gjorde han också våldsamt motstånd och stretade emot och sparkade för att de inte skulle få ut honom ur lägenheten, berättar Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen i Sörmland.

Mannen, som är i 35-årsåldern, greps och är nu misstänkt för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman, utöver det hemfridsbrott han först var misstänkt för.

Ingen av poliserna ska ha blivit skadad av mannens våld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.