Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänst, ambulans, polis och även kustbevakningen har anlänt till drunkningsolyckan i Tjuvholmen utanför Nyköping. Foto: Pontus Stenberg

Kvinna i 70-årsåldern avliden efter drunkningsolycka i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 70-årsåldern har avlidit efter en drunkningsolycka i Tjuvholmen utanför Nyköping. Det finns ingen misstänke om brott.

SOS-larmet kom in vid tiotiden på fredagen. Två polispatruller, räddningstjänst och ambulans larmades till Tjuvholmen utanför Nyköping med anledning av ett drunkningstillbud. Räddningstjänsten hittade en kvinna i vattnet som fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

– Det var knepigt att föra personen från olycksplatsen till ambulansen. Det här är ingen badstrand med en bra väg utan en otillgänglig plats, sa Mikael Nygren, vaktahavande befäl vid Sörmlandskustens räddningstjänst i samband med händelsen.

Närmast anhöriga till kvinnan har underrättats av polisen. Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.