Tosteröbrons gång- och cykelväg stängdes av under tisdagseftermiddagen efter att polisen fått larm om ett allvarligt brott. Foto: SVT

Man anhållen för mordförsök – person allvarligt skadad vid Tosteröbron

Uppdaterad
Publicerad

En man har under tisdagskvällen anhållits skäligen misstänkt för mordförsök, efter att en allvarligt skadad man påträffats vid Tosteröbron i Strängnäs på tisdagen.

Polisen larmades vid 13-tiden och ett sökpådrag sattes igång.

– Vid 15.02 påträffades en misstänkt gärningsperson där, en man som grips av polis. Brottsrubriceringen är försök till mord, så det är det man inlett en förundersökning på, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Under tisdagskvällen anhölls han av åklagare, skäligen misstänkt för mordförsök.

Avspärrningar på bron

Polisen hade tekniker på plats och gång- och cykelbanan var avspärrad under en tid på eftermiddagen. Vid 15.30-tiden var dock brottsplatsundersökningen avklarad och avspärrningarna bortplockade.

– Men vi kommer fortsätta jobba med det här ärendet, det är ett intensivt utredningsarbete som pågår just nu, säger Monica Bergström.

Sjukhuset bekräftar

Den skadade personen vårdas på Mälarsjukhuset, som bekräftar att hans skador är allvarliga.

Strängnäsbon Tomas Walter bor inte långt från Tosteröbron. Han berättar att polisen har letat efter någonting i skogen nedanför det gamla vattentornet.

– Vid 14-tiden kom det en polismotorcykel och körde in i skogen. Jag bor på en liten gata med bara två hus och en återvändsgränd, så det är inte ofta det är trafik där. Jag såg hur den försvann in i skogen så de letar nog efter något där, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strängnäs

Mer i ämnet