En person jagades och besköts mitt i bostadsområde i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar nu att att det rörde sig om en skottlossning som inträffade mitt i ett bostadsområde på Råbergstorp i Eskilstuna på onsdagskvällen.

– Både barn och vuxna har berättat att de såg skotten, säger Elenore Ingårda, chef för grova brott hos polisen i Eskilstuna.

Det var på Domaregatan som en beväpnad person vid 19-tiden började jaga en annan person och skjuta efter honom. Enligt polisen rör det sig om ett eller två skott som avlossats mitt framför barnfamiljer i bostadsområdet.

– Det är väldigt allvarligt och oroväckande att tredje man kunde ha råkat illa ut, det är väldigt hänsynslöst, säger Elenore Ingårda.

”Barn var ute och lekte”

Polisen har inte kommit i kontakt med någon av de inblandade men man har hört en rad olika vittnen som befann sig på platsen.

– Vid den här tidpunkten var det barn som var ute och lekte, det fanns en stor risk att att någon kunde ha blivit skadad.

Polisen är förtegen

Polisen har gjort en teknisk undersökning av platsen men man kommer att göra ytterligare fler. Ingårda vill inte gå in på ifall man säkrat några spår på platsen.

– Jag väljer att inte kommentera bevisläget, det är för tidigt.

Ingen person ska enligt polisen blivit skadad i samband med händelsen som rubriceras som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.